26 Nisan 2024 Cuma

Papa Françesko: ‘‘İnsanları İsa Mesih’e Sadece Tanrı Yönlendirebilir’’

Papa Françeşko, 30 Nisan Perşembe günkü sabah ayinini koronovirüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlere ayırdı, özellikle isimsiz olarak hayatını kaybeden ve toplu mezarlara gömülenler için dua etti.

Yuhanna 6:65’te İsa Mesih’in, ‘‘Baba’nın bana yöneltmediği hiç kimse bana gelemez’’ sözüne değinen Papa, ‘‘Teoloji eğitimi alarak dini bilgilere ulaşılabilir ve İsa Mesih hakkında çok şey öğrenilebilir. Ancak Baba tarafından yöneltilmediğimiz sürece Mesih’i ve sırrını anlayamayız’’ dedi.

Papa Françesko, Elçilerin İşleri bölümünde anlatılan Etiyopyalı hadım hikayesine de değindi: Etiyopyalı adam, Kraliçe Kandaki’nin vezirlerinden biriydi. Yeruşalim’den geri dönerken arabasında oturmuş, Yeşaya Kitabı’nı okuyordu. Tanrı, onun kalbini önceden hazırlamıştı ve Filipus’u ona gönderdi. Baba’nın İsa’ya yönlendirdiği Etiyopyalı adam, yol kenarında biraz su görünce, vaftiz olmak istedi.

Papa, Müjde’yi yaymanın temel prensiplerinden birinin Kutsal Yazıları hayatlarımızda uygulamak olduğunu söyledi. ‘‘İnsanları İsa Mesih’e sadece Tanrı’nın kendisi çekebilir’’ diyen Papa Françesko, bizlerin görevinin tanıklık etmek olduğunu söyledi. ‘‘Müjde’yi yayma çalışmalarımızda, insanlara inancımızın gerekleri hakkında bilgi vermek yeterli değildir. Gerçek bir ilan olabilmesi için, yaşamlarımız buna tanıklık etmeli ve Baba’nın insanları İsa Mesih’e çekmesine izin vermeliyiz’’ dedi.

Dua, Baba’nın Kalbini Açar

‘‘Tanrı, insanları İsa Mesih’e yöneltiyorsa, biz ne yapabiliriz’’ sorusuna değinen Papa Françesko, oldukça basit bir cevap verdi: ”Dua.”

Papa, ‘‘Tanıklık ve dua birlikte gerçekleşir. Tanıklık ve dua olmadan Müjde paylaşılamaz’’ dedi. Birinin vaazı oldukça güzel ve etkili olabilir, ama Baba’nın isteği olmadan kimse Mesih’e gelemez. Tanıklığımız, insanların kalplerinde kapı açar, onları İsa’nın mesajını ve gizemini anlamaya yönlendirir. Dua, Baba’nın isteğini yetkinleştirir ve insanları Mesih’e çeker’’ dedi.

Papa Françesko, vaazını ‘‘Rab’den hizmetimizi tanıklık ve dua ile yerine getirmek için lütuf isteyelim ki, Baba Tanrı, insanları İsa’ya yönlendirsin’’ diyerek bitirdi. (vaticannews)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi