27 Nisan 2024 Cumartesi

Pastör, Oğlu İle Birlikte Öldürüldü

Morning Star News, 21 Mayıs’ta pastörün ve üç yaşındaki oğlunun Fulani çobanları tarafından öldürüldüğünü duyurdu. Saldırı, Nijerya’nın Nijer eyaletinde meydana geldi.

Bölge sakini Deborah Omeiza, ‘‘Müjdeci kardeşimiz, pastör Leviticus Makpa, Fulani militanları tarafından oğluyla birlikte vurularak öldürüldü. Eşi, kızıyla birlikte kaçarak kurtuldu’’ dedi.

Pastör, Nijer eyaletlerinin Kamberi köyünde bir Hristiyan Okulu kurdu. Pastör Makpa’nın yakın arkadaşı Samuel Solomon, ‘‘Köydeki tek Hıristiyan okulunu kurdu ve birçok can yetiştirdi. Pastör, bizimle birlikte son Hristiyan konferansına katıldı. Onu, Müjdeci olarak kabul etmeyi planlamıştık, ancak o üzücü bir şekilde cennetteki şehitler birliğine katıldı. Kanı ülke üzerinde ve Nijerya’daki yozlaşmış hükümete karşı tanıklık edecek’’ dedi.

Fulani militanları, dünyanın en tehlikeli dördüncü terör grubu ve Nijeryalı Hristiyanlar için büyük tehdit. Birçoğu, saldırıların Fulani’nin tarım arazilerini ele geçirme ve halka dini empoze etme arzusundan kaynaklandığını düşünüyor.

İnanç özgürlüğünün ciddi şekilde ihlal edildiği Nijerya, 7 Aralık’ta ‘Endişe Kaynağı Olan Ülkeler’ listesine eklendi. Yakın zamanda, Amerika Birleşik Devletleri Uluslararası Din Özgürlüğü Komisyonu (USCIRF) 2021 yıllık raporunda, Komite üyesi Gary L. Bauer, Nijerya’yı Hristiyanların ‘ölüm alanı’ olarak nitelendirerek, Hristiyanlara yönelik soykırım yaşandığı konusunda uyardı.

Bauer, ‘‘Çoğu zaman bu şiddet sadece çiftçiler ve çobanlar arasındaki düşmanlık olarak açıklanıyor. Bu iddialar kısmen doğru olsa da, asıl gerçek görmezden geliniyor: Radikal gruplar, Nijerya’yı Hristiyanlardan temizlemenin dini bir zorunluluk olduğuna inanıyor ve durdurulmaları gerekiyor’’ dedi. (persecution)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi