26 Nisan 2024 Cuma

Rus Kilisesi’nden ‘Merhamet Otobüsü’ Hizmeti

Rus Ortodoks Kilisesi, 24 Aralık’ta Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te evsizlere yönelik yeni bir ‘Merhamet Otobüsü’ hizmetini başlattı. 6 yıldır proje varlığını sürdürse de önceki otobüsün arıza yapması nedeniyle kullanılmaz hale gelmişti.

İlk hizmet gününde, otobüs evsizler için yiyecek sağlayan yeni otobüs, Kırgızistan, Rusya, Kazakistan ve Almanya’dan çeşitli kuruluş ve kişilerin yardımlarıyla toplanan fonla 14 bin Dolara (1 milyon Kırgızistan somu) satın alındı.

Rus Ortodoks Kilisesi’ne bağlı Sinodal Yardım Kurumu, yeni otobüsle birlikte 100’den fazla evsize sıcak yemek, giyecek, tıbbi bakım ve ilaç sağlanacağını duyurdu.

12 Otobüs Evsizlere Hizmet Ediyor

Geçen ay, St. Petersburg’da yeni bir ‘Merhamet Otobüsü’ hizmete başladı. Sinodal Yardım Kurumu’na göre, Rus Kilisesi şu an 12 otobüsle evsizlere yardım ediyor. 

Rusya’nın Ekaterinburg kentinde yıl sonuna kadar evsizler için yeni bir apartman dairesi ve Astrakhanile Tymen kentlerinde ise, ısınma noktaları hizmete girecek. (Ortochristian)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi