26 Nisan 2024 Cuma

Saint Pierre Kilisesi’nde Bir Kez Daha Barış ve Kardeşlik Mesajları Verildi

Hatay’ın Merkez İlçesi Antakya’daki Saint Pierre Kilisesi, her 29 Haziran’da olduğu gibi, bu yıl da çevre ilçelerden ve yurt dışından gelen Hacı adayları ile doldu taştı. Dünyanın ilk mağara kilisesi olarak kabul edilen Saint Pierre Kilisesi’ nde, dünya barışı için dualar edildi. İlahiler söylendi.

Aziz Petrus ve Pavlus Bayramı, dünyanın ilk mağara kilisesi olarak kabul edilen St. Pierre Kilisesi’nde düzenlenen ayinde dua ve ilahilerle kutlandı. Barış ve kardeşlik mesajlarının verildiği ayini Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Monsenyör Paolo Bizzeti yönetirken ayine ayrıca Antakya Aziz Petrus ve Pavlus Ortodoks Kilisesi Pederleri Dimitri Yıldırım ve Can Dellüller, Antakya, İskenderun ve Mersin Katolik Kiliseleri Pederleri de katılım gösterdi.

Kutsanmış Ekmek Dağıtıldı

Duaların edildiği, İncil’den bazı bölümlerin okunduğu, ilahilerin de seslendirildiği ayinde, barış, kardeşlik ve birliktelik mesajları verildi. Tören sonrası bayrama özel hazırlanan kutsanmış ekmek, gelenlere dağıtıldı.

Ayinde bir vaaz veren Peder Dimitri Doğum, tüm dini bayramların, bütün dünyaya sevgi, kardeşlik ve barış getirmesini dileyerek; “Zaten dualarımızda ve diğer din kitaplarında hep yazıldığı üzere, bütün dinler sevgi, barış ve kardeşlik üzerine yazılmıştır. Bu yazılmış olanları iyi okuyup iyi anlamak lazım. Bu güzel şehirden, bu güzel mekândan biz bütün dünyaya, bu Hristiyanlığın çıktığı yerden, ilk defa müminlere Hristiyan adı verilen bu yerden, selam ve sevgiler gönderiyoruz. Başta ülkemiz olmak üzere bu gördüğümüz bayrak çatısı altında, bu güzelim vatanda, bize daha nice yıllar yaşamayı Rab, Mesih İsa’dan biz temenni etmekteyiz. Bütün dünyaya esenlik ve barış gelsin” şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Monsenyör Paolo Bizzeti ise konuşmasında barış ve kardeşlik mesajları verdi. Monsenyör Bizzeti, bu bölgenin Aziz Petrus ve Aziz Pavlus’un adıyla daha da bir önem kazandığına dikkat çekti.

Ayin sonunda mağara kilisesinin içinde tur atan katılımcılar, burada bulunarak Hacı olmanın hazzını yaşadıklarını ve bu ortamın muhakkak görülmesinin gerektiğini işaret ederek, ruhani mutluluklarını dile getirdiler. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi