26 Nisan 2024 Cuma

Uganda’da Bir Baba, İsa Mesih’e İman Eden Kızını Zehirledi

Doğu Uganda’da bir kadın, babasının onu dövüp, İsa Mesih’e iman ettiği için zehirli bir maddeyi yutmaya zorlamasının ardından iyileşmek için mücadele ediyor.

38 yaşındaki üç çocuk annesi Hajat Habiiba Namuwaya, akrabalarının kendisini tehdit etmesi üzerine geçen ay Nangonde İlçesi, Namakoko köyündeki evinden kaçtığını söyledi. Mucizevi şifa dediği şeyin ardından Şubat ayında Mesih’e iman etmişti.

Namuwaya, hastane yatağından Morning Star News’e, “Annem beni ailenin beni öldürmeyi planladığı konusunda uyardı. Korkularımı pastörle paylaştım ve pastör, ailesiyle birlikte beni ağırlamayı kabul etti ve WhatsApp’ta Mesih’teki yeni hayatımı arkadaşlarımla özgürce paylaştım, başımı belaya sokan da bu oldu” açıklamalarında bulundu.

Adı güvenlik nedeniyle saklanan pastörün evine sığındığına dair bilgi, kızını bulmak için diğer akrabalarını harekete geçiren babasına ulaştı. Namuwaya, 20 Haziran sabahı akrabalarının pastörün evine geldiğini ve onu dövmeye başladığını söyledi.

Morning Star News’e verdiği demeçte, ”Babam Al-Hajji Mansuru Kiita, beni lanetleyen ve beni artık aile üyelerinden biri olmamakla suçlayan birçok dini ayet okudu. Beni künt bir cisimle dövmeye ve işkence etmeye başladı, sırtımda, göğsümde ve bacaklarımda morluklar oluşturdu ve sonunda beni zorla içmeye zorladı, direnmeye çalıştım ama biraz yuttum” ifadelerini kullandı.

Yardım çığlıkları üzerine komşular geldiğinde, akrabaları, onu ve pastörü kınayan bir mektup bırakarak aceleyle uzaklaştı.

Namuwaya, “Saldırganlar geldiğinde pastör etrafta değildi, ancak bir komşu onu aradı. Hemen gelmekten korktu ama sonra geldi ve beni hayatım için savaşırken buldu. İlk müdahale için yakındaki kliniğe götürüldüm ve daha sonra tedavi ve dua için başka bir yere götürüldüm” dedi.

Namuwaya’nın babalarıyla birlikte olan 5, 7 ve 12 yaşlarındaki çocuklarından ayrı kalmanın verdiği ıstırabın yanı sıra özel bir tedaviye ihtiyacı var.

“Midem sürekli ağrıdığı için huzursuz hissediyorum” dedi.

Pastörü, saldırıyı yerel bir yetkiliye bildirdi ve bu yetkili ona kilise lideriyle kalmasına izin verdi, ancak oraya geri dönmesinin tehlikeleri nedeniyle Namuwaya açıklanmayan bir yere sığındı.

Akrabalarının, kendisine veya kiliseye karşı asılsız suçlamalarda bulunma ihtimalleri de dahil, misilleme yapmalarından korktuğu için polise haber vermemişti. Bir kilise lideri, “Bu çok hassas bir durum” dedi.

Eskiden bir din öğretmeni olan Namuwaya, meme kanserinden iyileştikten sonra 24 Şubat’ta pastör onun için dua ettiğinde İsa Mesih’e iman ettiğini söyledi. Kendisi, bu konuda kısa mesajlar gönderdikten sonra, ailesi İsa Mesih’e iman ettiğini öğrendi.

Saldırı, Morning Star News’ün belgelediği Uganda’daki Hristiyanlara yönelik birçok zulüm vakasının sonuncusu.

Uganda’nın anayasası ve diğer yasaları, birinin inancını yayma ve bir inançtan diğerine geçme hakkı da dahil olmak üzere, dini özgürlük sağlamakta. Ülkenin doğu bölgelerinde yüksek yoğunlukta olan, Hristiyan olmayan kesim, Uganda nüfusunun yüzde 12’sinden fazlasını oluşturmuyor. (CHL)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi